APK

Laat uw auto op tijd APK keuren. Deze verplichting voorkomt niet alleen een mogelijke boete maar u bent er ook verzekerd van dat u veilig de weg op kunt. Zo worden onder andere uitlaatsysteem, remmen, banden, en verlichting van uw auto gecontroleerd.

 

Waarom??

Een apk keuring van uw auto voorkomt gevaarlijke situaties met uw auto. Denk aan remmen die niet goed functioneren of verlichting die kapot is.
Ook beschermen we het milieu, auto’s of bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten worden afgekeurd.

 

Goedgekeurd:

Na afloop van uw apk keuring krijg je een keuringsrapport. Daarop lees je of de auto is goedgekeurd, samen met een overzicht van de eventuele reparatiepunten. De keurmeester vermeld wellicht ook wat adviespunten. Dit zijn reparaties die je in de toekomst kunt verwachten.
Het is niet meer verplicht om het keuringsrapport bij je te hebben in de auto. In sommige landen in het buitenland wel.

 

Afgekeurd na APK: wat nu?

Het kan voorkomen dat uw auto word afgekeurd, u heeft dan twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen.
U mag dan niet meer met de auto de weg op. Alleen om naar de garage te rijden.

Het verloop bij AUTOGARAGE OOIJ

Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit houd in dat wij APK-keuringen uit mogen voeren en een APK-keuringsrapport mogen opmaken. Daarvoor zijn er in de werkplaats alle apparatuur aanwezig om deze keuring goed te kunnen uitvoeren. Ook worden er geregeld cursussen gevolgd om bij te blijven.
U plant een afspraak voor uw apk. Onze monteurs kijken de auto zorgvuldig na. Als daar reparatiepunten uit navoren komen nemen wij met u contact op.
Zo bespreken we dan de bijkomende kosten. Is het iets wat dezelfde dag nog gedaan kan worden zullen we dat ook meteen repareren.
Als we de auto moeten afkeuren, en het niet dezelfde dag gerepareerd kan worden maken we zsm een nieuwe afspraak met u.

 

Wilt u een APK keuring laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op.